fbpx

THE CHEVRON CHAMPIONSHIP, RANCHO MIRAGE, CALIFORNIEN, USA.
31 MARS – 03 APRIL

Svensk damgolf representerades av: Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist, Madelene Sagstrom

Bra insats av våra svenska golf-tjejer i årets första golf major

Vi hade tre svenska damer att heja på i årets första Major, som spelades på i Palm Springs i Kalifornien. Anna Nordqvist var den som låg bäst till på inledningsrundan. Hon inledde med en 68-runda men i slutändan var ändå Madelen Sagström bästa svenska på trettonde plats. Madelens fyra rundor slutade på 71, 70, 70 och 71 slag, totalt sett hela sex slag under par. Makalöst bra!

Pernilla Lindberg landade på plats 53 med 73, 71, 73 och 71 slag (totalet sett på par). Och sist men inte minst Anna Nordqvist som inledde med en magisk runda på 68 slag och därefter fick 74, 71 och 77 slag (+2 totalt). Anna är förresten 34-åringen som nyligen utsågs till Årets Golfare i Sverige.

Vem vann då? Jo, det var Jennifer Kupcho som slutade hela 14 slag under par för de fyra rundorna. Hon kammade därmed hem den nätta summan av 750 000 dollar. Värt att fira, eller hur!?

Det ska bli kul att följa våra svenska golfdamer på tävlingarna i sommar!

Kommande LPGA Majors 2022

5 juni, U.S. Women’s Open, USA
26 juni, KPMG Women’s PGA Championchip, USA
24 juli, Evian Championchip, Frankrike