fbpx

Nya golfbollar, utvecklade i Sverige, som dessutom är billiga!? Ja, det låter kanske osannolikt. Men när en person som Johan Ronnestam är inblandad kan man nästan förvänta sig det oväntade. Hans grundtanke var “golf ska handla om hur du spelar, inte hur din plånbok ser ut“. Vi träffade Johan och fick samtidigt med oss bra tips om vilken av de tre varianterna av golfboll man ska välja.

Vem är Johan Ronnestam och vad har du för bakgrund?

Jag är en äventyrlig serieentreprenör och kreatör med ett förflutet som snowboardproffs.

Jag är född och uppvuxen i Segeltorp utanför Stockholm. Flyttade sen till norra stockholm där jag bor ett stenkast ifrån Ullna Golfklubb som också är min hemmaklubb. Började min karriär som marknadsansvarig på Mizuno Golf, men gick sedan till techbranschen och har sen dess jobbat med massor av olika saker. Drivit egna företag inom olika branscher i snart 22 år.

Hur kom du på idén till en ny golfboll och varför?

Egentligen har jag nog alltid velat göra en golfboll. Ett av mina första jobb efter karriären i Snowboard var att jobba med marknadsföring och försäljning för Mizuno Golf i Sverige.

Så för dryga tre år sedan, efter ett uppehåll från golfen i fem år hittade jag en bortslagen Vice-boll i skogen. Jag hade aldrig hört talas om Vice. Men slängde mig såklart på Google när jag kom hem. Då insåg jag direkt att det här var något jag också skulle kunna göra. Fast en egen boll, med egen karaktär och eget namn. Så jag började lägga tid på att undersöka marknaden, leta fabriker och speciellt börja fila på ett namn jag gillade.

Nu dryga två år senare Hitpin Golf är LIVE och Hitpin Pro F1+ är i nivå med Titleist ProV1x och andra liknande bollar. Att det skulle ta mer två år visste jag såklart inte då!

Vad är det som skiljer dina golfbollar från de som redan finns på marknaden?

Priset! I ärlighetens namn är det inte supermycket som skiljer exempelvis Hitpin Pro F1+ från en Titleist Pro V1x. Men det är precis det som är meningen; Att alla, oavsett ålder och bakgrund, ska ha råd att spela en riktigt bra tourboll. Jag själv hade inte råd när jag var yngre. Det var helt enkelt för dyrt. Nu har jag möjligheten att skapa något som gör golf tillgängligt till fler människor. Jag älskar det! Sen har jag lagt mycket tid på att bollarna ska kännas sköna, hålla bra och dessutom ha siktlinjer som gör puttningen enklare.

Varför ska jag som tjej, med ett hcp på runt 25, välja din golfboll?

Det beror lite på hur man slår. Antingen ska en tjej som har kring Hcp 25 välja vår Hitpin Supersonic. Supersonic är en 2-lagers boll. Då får du en boll som spinner mindre och därmed flyger rakare och rullar längre. Du får hjälp med det längre spelet och färre bollar driver ut i skogen.

Ett alternativ är att välja vår Hitpin Tour Titan Soft. Det är en riktigt skön och mjuk 3-lagers boll. Om du inte har stora problem med att skruva bollen av fairway, då är det här ett superalternativ för dig. Tour Titan Soft-bollen är supersmjuk och ger en spelare med lägre svinghastighet mycket större chans att få riktigt bra med spinn och därmed bättre bite på green.

Om man är en tjej som slår stenhårt på bollen, då ska man däremot välja Hitpin Pro F1+ som är den bollen som mest liknar en Titleist ProV1x. Hitpin Pro F1+ är en 4-lagers boll som går långt, spinner mindre när du slår drive och mer när du slår wedge.

Var hittar jag Hitpin-bollarna?

Om du är med på något av de event som vi på Enjoy Women’s Golf eller Tjejtouren arrangerar så kan du köpa bollarna på plats. Meddela gärna i förväg, de finns i snygga färger och det är alltid bra att veta i förväg vad vi ska ta med.

Såklart finns de också att beställa online direkt från hitpin.com !